De perfecte wijndoos voor de lekkerste fles wijn

Nieuws

Het is november en dat betekent dat de feestdagen weer op de stoep staan. Dit gaat vaak gepaard met cadeaustress. In deze tijd spreken bedrijven namelijk hun waardering extra uit naar hun medewerkers. Ze krijgen een bonus of een kerstpakket. Daarnaast willen we onze naasten ook extra verwennen. Kortom, de laatste maanden van het jaar staan in het teken van cadeautjes kopen.

Het perfecte cadeau

Een cadeau dat het eigenlijk altijd goed doet is alcohol. En in het bijzonder een lekker flesje wijn. Dit flesje wordt natuurlijk verpakt in een feestelijke wijndoos. Wijn uitkiezen voor een ander is altijd een lastige opgave. Want waar houdt diegene van? Om te beginnen is het handig om te bedenken of degene voor wie je het geschenk koopt van rosé, witte of rode wijn houdt. Als je dit van iemand weet, kun je al veel specifieker zoeken. Een andere belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is of degene van zoete of witte wijn houdt. 

Nu je je zoektocht afgebakend hebt, kun je écht op zoek gaan naar het perfecte flesje wijn. De keuze blijft natuurlijk nog reuze, omdat er zo veel verschillende smaken zijn. Ga je voor een frisse en fruitige wijn of juist voor een wijn met een rokerige smaak? Gelukkig zijn er genoeg wijnexperts bij slijterijen en online hulpmiddelen die je kunnen helpen de juiste keus te maken.

De perfecte wijndoos

Om je cadeau een feestelijke uitstraling te geven, mag de verpakking natuurlijk niet ontbreken. Maar waar tover je de perfecte wijndoos vandaan? Wijndozen zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor een kartonnen, maar ook voor een houten doos. Als je één fles wilt verpakken zijn er mooie, compacte doosjes beschikbaar. Maar er bestaan ook verpakkingen waar je meerdere flessen in kwijt kunt.

Als je het formaat na een tijdje uitgekozen hebt, ben je er nog steeds niet. Zoals ik net al zei bestaan er kartonnen en houten verpakkingen. Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Ga je voor een old-fashion bruine kartonnen doos of kies je voor een chique zwarte doos? De doos hoeft niet egaal van kleur te zijn, maar kan ook een feestelijke bedrukking hebben. Ook voor de houten verpakkingen geldt dat je kunt kiezen uit meerdere kleuren hout.

Er valt dus heel wat te kiezen als je op zoek gaat naar een verpakking. Maar dit betekent ook dat er voor elk wat wils tussen zitten. Wat je ook kiest; elke wijndoos heeft zijn eigen charme. 

Geef een antwoord