Peter Kaiser

Doe eens wat ‘geks’, stap uit je comfortzone

Nieuws

Een ding weet jij zeker, je schoenen haal je van hetzelfde merk, Peter Kaiser, maar verder. Tja, waar moet je de rest eigenlijk vandaan halen? En in wat voor stijl zou je dat toch doen? Je moet er wel een beetje bij passen, toch? Je wilt niet teveel opvallen en ongewenste aandacht trekken, toch? Maar wat maakt dat allemaal uit? Als jij graag iets opvallends draagt dan is dat toch niemands zaak behalve de jouwe? Wat maakt het dat iets kan en niet kan, en waarom zou je daar ook maar een klein beetje aandacht aan besteden?

Iedereen is anders

Ugh, daar heb je die uitspraak weer. Je hebt het al zo vaak gehoord, maar waar zie jij het bewijs? Iedereen draagt tegenwoordig toch hetzelfde? Niemand wilt toch opvallen? Nou misschien zit dat wel anders. Dat meisje met blond haar ziet er toch anders uit in dat shirtje dan dat meisje met bruin haar? Misschien stopt zij het wel in haar broek, en de andere doet hem er overheen. Het zijn kleine verschillen, maar ja, het zijn alsnog wel verschillen. Als je alleen maar focust op hoe anderen kiezen er uit te zien, dan kom je toch nooit aan jezelf toe? En wat is er nu eigenlijk belangrijker voor jou?

De angst om op te vallen

We moeten er maar een beetje bij horen, als we er allemaal hetzelfde of in ieder geval bijna hetzelfde uitzien dan trekken we geen aandacht, en dan zijn we dus ook minder snel een doelwit. Maar wie zegt dat dit iets goeds is? Misschien is er wel dat ene duwtje nodig, dat ene persoon die eindelijk toch ervoor kiest om er anders uit te gaan zien, en dan volgen er vanzelf wel een aantal. Want als je een zetje krijgt en een voorbeeld hebt ben je vaak minder bang om een stap te nemen.

Maak er wat van

Voor zover we allemaal echt zeker kunnen zijn leven we maar een keer, dus het zou zonde zijn om deze ene keer te verspillen omdat we niet willen opvallen. Het is misschien een beetje eng, misschien zelfs heel erg eng om jezelf zo in een keer op te laten vallen zonder dat je dat eigenlijk wilt. Je wilt gewoon dragen wat je mooi vindt, die aandacht hoeft echt allemaal niet. Natuurlijk gaan mensen daar anders over denken, en weer een aantal vooroordelen klaarzetten, maar aan het einde van de dag is het enige wat belangrijk is hoe jij je voelt in je eigen lichaam en kleding, niet anderen.

Geef een reactie