Thuis je haar kleuren: makkelijker dan je denkt

Nieuws

Veel mensen denken dat het verven van je haar een klusje is dat je beter aan de professionals kunt overlaten. Maar met de juiste voorbereiding en techniek kun je ook thuis prachtige resultaten behalen. Het begint allemaal met de keuze van de juiste kleur. Kijk naar je huidtint en de natuurlijke haarkleur om te bepalen welke tint blond het beste bij je past. Wil je bijvoorbeeld je haar blond verven, dan zijn er verschillende nuances waaruit je kunt kiezen, van asblond tot honingblond.

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt. Een goede kwaliteit haarverf is essentieel, maar denk ook aan zaken zoals handschoenen, een oud shirt of kapmantel om je kleding te beschermen, en vaseline of een andere vettige crème om rond je haarlijn aan te brengen en huidverkleuring te voorkomen.

Stap voor stap naar een nieuw kapsel

Een goede voorbereiding is cruciaal als je gaat verven. Begin met het lezen van de instructies van de haarverf die je hebt uitgekozen. Het mengen van de verf is vaak de eerste stap, gevolgd door het aanbrengen op droog, ongewassen haar. Afhankelijk van het product en de gewenste intensiteit laat je de verf een bepaalde tijd intrekken.

Het kleurproces zelf is niet moeilijk, maar het vereist wel aandacht en nauwkeurigheid. Breng de verf eerst aan op de wortels en werk dan naar de punten toe. Zorg ervoor dat elke lok goed bedekt is. Gebruik eventueel een kam om de verf door te kammen voor een gelijkmatige verspreiding.

Tips om fouten te vermijden

We hebben allemaal wel eens verhalen gehoord over haarverf blunders. Om deze te voorkomen is het belangrijk dat je niet overhaast te werk gaat en de instructies nauwgezet volgt. Test altijd eerst een klein stukje haar om te zien hoe je haar en huid reageren op de verf. Dit is ook een goed moment om te controleren of de kleur wel echt is wat je wilt.

Gebruik daarnaast altijd de timer op je telefoon om te zorgen dat de verf niet langer inwerkt dan nodig is. Te lang laten zitten kan schade veroorzaken en geeft niet altijd een mooier resultaat.

Hoe houd je je gekleurde haar mooi?

Na het verven is het belangrijk om je haar goed te verzorgen zodat de kleur langer mooi blijft en je haar gezond blijft ogen. Gebruik shampoos en conditioners die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar; deze producten helpen om de kleur te behouden en voegen extra vocht toe om uitdroging tegen te gaan.

Verder is het slim om niet te vaak met heet water te wassen en zo min mogelijk hitte-styling tools te gebruiken, omdat dit het vervagen van de kleur kan versnellen.

Inspiratie en ideeën voor je volgende haarkleur

Als je eenmaal het proces van thuis verven onder de knie hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt experimenteren met verschillende tinten of technieken zoals highlights of balayage. Kijk rond op sociale media, haarmagazines of vraag advies aan vrienden voor inspiratie.

Onthoud dat het belangrijk is om tussen kleurbehandelingen door genoeg tijd te laten zodat je haar kan herstellen. Met een beetje geduld en creativiteit kun jij jouw perfecte look creëren!

Geef een reactie