Waar gebruik je epoxy voor?

Nieuws

Dus waar gebruik je epoxy voor? Veel mensen kennen epoxy voor hun detail- en restauratiewerkzaamheden, maar wat kan het worden gebruikt voor andere dan het oplossen van auto's, het bouwen van meubels en het herstellen van hout? Nou, epoxy kan voor veel dingen worden gebruikt als je gewoon weet hoe. In dit artikel zal ik een voorbeeld uitleggen van de vele toepassingen die epoxy voor kan worden gebruikt.

Verharder meubels

Het toevoegen van een verharder aan het epoxyhars-mengsel zal de duurzaamheid verhogen en voorkomen dat het onder stress wordt gekraakt tijdens het uitharden. U kunt dit doen door aluminiumoxide of calciumoxide in uw mengsel toe te voegen. Deze verhardende agent maakt het verhardende proces niet meteen, maar als het eenmaal doet, zal het oppervlak van uw project veel sterker en duurzamer zijn. Naast het verharden van het oppervlak, kunnen verharders ook het oppervlak ook meer krasbestendig maken. Dit wordt vaak toegepast bij meubels. 

Ontwerpen met epoxy

Epoxyhars sieraden kunnen worden gegoten in verschillende vormen, maten en ontwerpen. U kunt dit gebruiken in uw productie van kettingen, armbanden, ringen en oorbellen. Naast het worden gebruikt voor sieraden, kunnen gegoten epoxyhars-sieraden ook worden gebruikt bij het maken van meubelstukken zoals: cocktailtafels, koffietafels en eindtafels.

Hoe werkt het?

Maar wat is epoxy precies? Het bestaat uit epoxyharskorrels of kleine ballen. Deze worden in de fabriek verwerkt tot vloeibaare epoxy, dit heet ook wel resin.  Hierbij is de vloeibaarheid van de epoxy van hoog belang! Deze factor is vooral belangrijk voor het gieten van epoxyhars omdat het het algehele uithardingsproces beïnvloedt. Als u een lage stroombaarheid heeft, zult u merken dat de materialen langer duren om te genezen en zullen ook lagere viscositeit hebben. Aan de andere kant, als je een hoge stroombaarheid hebt, dan hebben de materialen een betere vloeibaarheid en zullen ze korter worden om te genezen. In sommige gevallen worden beide eigenschappen gecombineerd, maar dan zou u een mengsel hebben dat zowel een hoge stroombaarheid als hoge viscositeit heeft.

Vervolgens giet je het epoxyhars op een manier in een mal of over je nieuwe tafel. Epoxyhars kan lang duren om te drogen vanwege de verschillende chemische reacties die in zijn formatie plaatsvinden. Deze verschillende chemische reacties zullen van invloed zijn op het viscositeit niveau van de hars, de hoeveelheid hechting van naburige hars deeltjes en de totale dikte van het eindproduct. In het algemeen moet epoxy een hoge droogsnelheid en een laag smeltpunt hebben. De hoge droogsnelheid is nodig voor het volledig uitharden van de kralen of ballen. Tegelijkertijd zal het lage smeltpunt ervoor zorgen dat het eindproduct niet te zacht of broos wordt.

 

 

Geef een antwoord