De Pandaplant en de Ficus Ginseng verzorgen: zo doe je dat

Nieuws

De behoeften van tropische planten zoals de Pandaplant en de Ficus Ginseng zijn heel anders dan die van andere planten. Laten we daarom eens kijken naar de verzorging van deze tropische planten. Hoe zorg je ervoor dat de Pandaplant en de Ficus Ginseng zo lang mogelijk mooi en gezond blijven?

Tip 1: Geef voldoende water

Om ervoor te zorgen dat je planten goed groeien dien je ze voldoende water te geven. Geef ze echter niet te veel water, anders zullen de planten wortelrot ontwikkelen. Geef ze ook geen water als het erg warm is. De plant ontwikkelt fotosynthese op een warme dag en heeft dus water nodig. Maar het risico bestaat dat de bladeren te droog worden.

Tip 2: Zorg voor voldoende licht

Zorg ervoor dat de planten voldoende licht hebben. Dus wanneer je op op een plek woont met weinig zonlicht moet je zorgen voor kunstlicht. Soms werkt kunstmatige verlichting ook prima. Probeer eens gloeilampen uit voor bijvoorbeeld de Ficus Ginseng. Kunstmatig licht is gemaakt om het effect van zonlicht te geven, maar betreffen geen echt zonlicht. Volg dit stappenplan om een gloeilamp te gebruiken om je tropische planten te laten groeien:

  • Stap 1: Plaats je tropische planten in een doos met een metalen frame.

  • Stap 2: Gebruik een stuk elektrische leiding, zoals een "grind", om de doos met armatuur te verbinden.

  • Stap 3: Knip gaten in de doos zodat de bollen, en niet de wortels, naar buiten komen.

  • Stap 4: Steek een lamp in de doos en begraaf hem in de grond.

  • Stap 5: Vervang het metalen frame en de armatuur door een nieuwe.

  • Stap 6: Plaats de armatuur ergens in de buurt van de bloembak.

  • Stap 7:  Plaats de elektrische leiding over de armatuur.

  • Stap 8: Gebruik de lamp als licht. De lamp moet door de buis schijnen en de plant raken. Je zult de armatuur af en toe moeten "aandraaien" als de lamp warm wordt.

Controle na paar maanden

Na een paar maanden moet je de plantenbak even goed controleren. Als de bollen te droog lijken te worden, voeg dan wat meer water toe. Controleer de plantenbak ook als als het loof te fijn of te dun wordt. Voeg in dat geval wat meer bollen toe.

Armatuur in plantenbox

Als de bollen de plant gelijkmatig lijken te verwarmen, kun je beginnen met het armatuur in de plantenbak te plaatsen. Zorg ervoor dat de lamp een beetje genesteld is voordat je dit doet. Dit is vrij simpel als je goed op de plantenbak let en weet hoe je de lamp in de armatuur moet plaatsen.  

Armatuur in elkaar zetten

Als je ziet dat de armatuur uit elkaar begint te vallen, betekent dit dat het tijd is om de lamp terug in de plantenbak te plaatsen. Wees heel voorzichtig en stop de lamp er niet te diep in. Je zou de armatuur relatief gemakkelijk weer in elkaar moeten kunnen zetten. We wensen je veel succes met het verzorgen van de Pandaplant en/of de Ficus Ginseng!

 

Geef een antwoord