Pakket versturen naar het buitenland

Nieuws

Het versturen van een pakket naar het buitenland gebeurt vaak in drie stappen. Allereerst moet er worden aangegeven wat u wilt verzenden. Daarin kan een keuze worden gemaakt of er een document, pakket of pallet verstuurd moet worden. Hier wordt ook aangegeven hoe zwaar, lang of groot het pakket is. Als u nog niet precies weet hoe welke maat geschikt is voor u, helpen ze graag met het zoeken van de juiste keuze. Bij de volgende stap wordt er gekeken naar de beste verzendoptie. Binnen vijf klikken is uw verzending dan onderweg of is de aanvraag doorgekomen. Vaak ontvangt u al binnen het uur de offerte. Bij de derde en laatste stap ontvangt u het etiket dat op het pakket kan worden geplakt. Zodat de chauffeur uw pakket daarna op het gewenste tijdstip kan ophalen. Hierna wordt u pakket goed in de gaten gehouden en kunt u zelf het pakket volgen via de track and trace code. Zo weet u ten alle tijden waar u pakket is. 

Kosten pakket verzenden 

Het liefst wilt u een goedkoop pakket versturen buitenland. Het verzendtarief van een pakket wordt berekend aan de hand van de afmetingen en het gewicht van het pakket. De exacte prijs kan worden berekend met een tool op de site van boekuwzending. Binnen enkele seconden rekent die de hoogte van het verzendtarief uit. Boekuwzending is één aanspreekpunt voor al uw verzendingen. Ze versturen verschillende zendingen, van enveloppen tot aan hele grote pakketten.  

Groot, zwaar of lang pakket versturen 

Een groot, zwaar of lang pakket kan ook bij boekuwzending worden verzonden. Een groot pakket versturen is een vak apart en komen meer beperkingen bij kijken. Onder een groot pakket verstaan we pakketten met een omvang groter dan 300 centimeter. Dit wordt berekend als volgt: één keer de lengte + twee keer de breedte + twee keer de hoogte. Onder een zwaar pakket verstaan we een pakket die boven de 30 kilogram weegt. Door het gewicht valt het buiten de reguliere pakketvervoerders zoals bijvoorbeeld de DPD of PostNL. Voor een zwaar pakket worden wel extra toeslagen in rekening gebracht. Bij boekuwzendig kan een zwaar pakket van maximaal 70 kilogram worden verzonden. Een pakket van zwaarder dan 70 kilogram valt onder distributie en moet via een pallet worden verzonden. Onder een lang pakket verstaan we een pakket met één zijde langer dan 175 centimeter. Dit wordt ook wel een lengte zending genoemd. Er is geen maximale lengte voor een pakket. Maar vanaf 270 centimeter worden de lange pakketten verstuurd op aanvraag. 

Geef een antwoord