Eruit naar ’t zuid

Nieuws

We maken nu al plannen voor het volgende jaar. Dat klinkt ver weg maar we zitten alweer in de laatste maand het jaar en dus zijn deze plannen helemaal niet zo belachelijk. Zeker niet als het om reizen gaat, die plannen we graag van tevoren. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige stedentrip Porto in het zuiden. In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

Waar gaat de reis naar toe?

Want vorig jaar heb ik een rondreis gemaakt door het prachtige Portugal en je kan daar heel prettig van stad naar stad reizen. Zo heeft één van de steden een enorme indruk gemaakt en dat is Porto. Dus vandaar dat ik je graag vertel over deze mooie en historische stad.

Waan je in de wereld van Harry Potter

Wist je bijvoorbeeld dat J.K. Rowling in Porto gewoond heeft en voor haar befaamde Harry Potter boeken heeft ze daar een hoop inspiratie opgedaan. Van de school en de uniforms maar vooral ook de bibliotheek in Porto is zo magisch dat het niet anders kan dan dienen als een bron voor inspiratie en kunst.

Geniet van de Portugese keuken

Als je door deze wonderlijke straten gewandeld hebt en al deze historische plekken hebt bezichtigd, ben je natuurlijk hartstikke hongerig. Tijd om te genieten van de keuken die dit land je te bieden heeft. De lekkerste visgerechten vind je in deze steden in Portugal, de steden die vlak bij het water liggen. Vers en uiterst smaakvol. De Portugezen zijn niet bang voor kruiden en dat maakt ieder gerecht een complete smaakbeleving.

Een extra dagje voor het strand

Maar in Portugal en ook in Porto ga je natuurlijk ook ontspannen. Zeker omdat je toch op vakantie bent. Gelukkig kan je ook een dagje uittrekken voor het strand. Neem een lekker boek mee en rust uit in de warmte. Zelfs in de winter zijn de temparturen hier behaaglijk. Je kan misschien niet gaan zonnen of een duik in de zee nemen maar doet er zeker goed aan om rustig aan met je koppie in het zonnetje te genieten.

Andere steden als aanvulling

Zoals ik al zei, zit Portugal boordevol met dit soort mooie steden. Ben je na een paar dagen of een kleine week klaar met Porto, heb je je ogen uitgekeken? Dan kan je door naar de volgende stad. Ga bijvoorbeeld kijken in de hoofdstad en reis daarna door naar het zonnige Algarve

Geef een reactie