Heb jij last van trips en wil je deze graag bestrijden? Lees dan snel verder!

Nieuws

Als je last hebt van trips, is dit natuurlijk hartstikke vervelend. Ze beschadigen het gewas omdat ze de plantencellen leegzuigen. Er verschijnen dan lelijke zwarte puntjes op het blad, hier kan je aan herkennen dat je plant last heeft van trips. Ook kunnen trips ervoor zorgen dat bij een vruchtenplant misvormde vruchten ontstaan. Daarnaast kunnen bloemen misvormen en kan er verkurking op groente komen. Als je last van trips hebt wil je dit zo snel en zo goed mogelijk bestrijden. Maar hoe doe je dit?

Het voorkomen van trips

Het ligt eraan hoeveel schade de trips al hebben gemaakt, want als je trips bij kamerplanten herkent ben je vaak al te laat. Daarom is het nog beter om trips te voorkomen. Dit doe je zo:

  • Hang gele vangplaten op. Deze vangen de trips als deze er zijn. Je kunt deze bijvoorbeel aan een grote kamerplant hangen.
  • Loop je kamerplanten elke week goed na.
  • Zorg dat de luchtvochtigheid hoog is.
  • Maak gebruik van kweekzakjes. Deze moet je iedere 5 weken vervangen.

Het bestrijden van trips

Ben je te laat met het voorkomen van trips en moet je ze bestrijden? Dat kan op meerdere manieren. Zo kun je trips bestrijden met verschillende spuitmiddelen. Je kunt een bestrijdingspakket kopen, hierbij staat uitgelegd hoe je het gebruikt. Echter is dit niet de makkelijkste optie, omdat de trips zich vaak verstoppen in de plant of bloem. Een andere optie is om ze te bestrijden met knoflook. Ze houden namelijk niet van die geur. Echter kunnen ze wel aan de geur wennen en zorgt het er niet voor dat de trips niet overleven. Daarnaast kun je ze op een biologische manier bestrijden, zoals bijvoorbeeld met roofmijten. Die eten de eitjes en de larven van de trips op.

Aaltjes tegen trips

Je kunt ook nog aaltjes tegen trips gebruiken. Ook dit is biologisch en is niet schadelijk voor het milieu, de mens of voor huisdieren. Dit is dus handig als je bijvoorbeeld een hond hebt. Een spray is natuurlijk een stuk meer chemisch, zeker bij kamerplanten. Ook kun je aaltjes tegen trips lang bewaren, er staat vaak een houdbaarheidsdatum op. De aaltjes tegen trips kun je makkelijk toepassen. Bekijk dus welke bestrijding voor jou het fijnste is, maar het is handiger om te proberen de trips te voorkomen.

Geef een reactie