Hier moet je op letten bij het kopen van een hondenhalsband voor je favoriete viervoeter

Nieuws

De hond is de beste vriend van de mens, en je wil ze daarom graag lekker verwennen op zijn tijd. Dat kan natuurlijk met een lekker hondensnoepje of het favoriete maaltje van je harige vriend, maar denk ook na over de hondenhalsband die je hond draagt. Is deze wel geschikt voor je hond? Lees hier waar je op moet letten als het gaat om een hondenhalsband.

Waarom een hondenhalsband?

Een hondenhalsband gaat om de nek van een hond. De hond wordt hierdoor niet in zijn bewegingsvrijheid beperkt. De riem maak je eenvoudig vast aan de halsband, en bovendien kun je je telefoonnummer verwerken in de halsband. Als je je hond kwijtraakt weet de persoon die hem vindt jou meteen te bereiken. Wel is het met een halsband belangrijk om erop te letten of je hond veel aan de lijn trekt wanneer je hem uitlaat. Als je hond erg hard aan de lijn trekt kan dit voor blessures aan de nek zorgen, omdat de halsband rondom de nek de kracht opvangt. Als dit het geval is, kun je je hond beter een hondentuigje omdoen in plaats van een hondenhalsband.

Welke halsband is geschikt voor jouw hond?

Een hondenhalsband is er in verschillende kleuren en uitvoeringen, maar het allerbelangrijkste bij de aanschaf van een halsband is of je hond deze past. Hierbij zijn het gewicht en de grootte van je hond doorslaggevend. Een halsband moet niet te los en niet te vast zitten. Een losse halsband kan immers snel losraken, waardoor je hond weg kan rennen. Een te strakke halsband zorgt weer voor schade aan de nek. Een goede manier om te meten of een halsband goed zit, is door twee vingers tussen de halsband en de nek te steken. Als dit makkelijk past, dan zit de halsband goed. Ook is het aan te raden de maattabel te raadplegen wanneer je de hondenhalsband bestelt.

Soorten halsbanden

Je kunt bij het kopen van een halsband een keuze maken in kleur en print: ga bijvoorbeeld voor een dierenprint in het roze of kies voor simpel blauw. Naast de kleur moet je over nog meer dingen beslissen bij het aanschaffen van een hondenhalsband. Zo zijn sommige halsbanden volledig waterdicht waardoor ze makkelijk schoon te houden zijn en niet snel zullen gaan ruiken. Ook kan het handig zijn om een halsband met reflectoren aan te schaffen. Zo is je hond ook bij wandelingen in het donker goed zichtbaar. Wanneer je hond een langere of bredere nek heeft dan de meeste honden, kun je voor een bredere halsband gaan. Zo weet je zeker dat deze comfortabel zit.

Geef een reactie