Wat is beton cire en wat zijn de voordelen hiervan?

Nieuws

Als je je huis gaat inrichten zijn de keuzes voor vloeren en muren eindeloos. Wil je een drukke muur of wil je liever dat je huis wat meer rust uitstraalt? Wil je een strakke vloer of vind je verschillende houttypes of tegels juist heel erg mooi? Dit zijn allemaal keuzes die je moet maken als je je huis in kan richten. Een populair materiaal voor zowel je vloer als muur is beton cire. Wat dit precies is en waarom dit zo’n populair materiaal is leggen we uit in dit artikel.

Wat is beton cire?

Beton cire is een betonstuc die een betonlook geeft aan jouw muur of vloer. Dit product wordt samengesteld door cement, hars en water. Beton ciré kan in elke gewenste kleur gemaakt worden, omdat je hier makkelijk een kleurpigment aan kunt toevoegen. Beton cire is dus geen echt beton, maar geeft wel die look. Veel mensen vinden dit een erg fijn materiaal omdat het makkelijk aan te brengen is. Je kunt ervoor kiezen om hiervoor een professional in te huren, maar beton cire is ook makkelijk zelf aan te brengen. Je kunt dit op de muren doen op dezelfde manier als het stucen van een muur. Een groot voordeel van het zelf aanbrengen van beton cire op je muur, is dat je zelf het effect van de muur kunt bepalen. Zo kun je er voor kiezen om de muur erg egaal en strak te maken, maar je kunt ook voor een wat stoerdere look gaan met verschillende vegen en kleurverschillen.

De voordelen van beton cire

Dat beton cire erg mooi staat en je huis van een stoere look voorziet is natuurlijk een feit, maar behalve de looks van dit materiaal zijn er nog een hoop andere voordelen. Ten eerste is dit materiaal door de coating die erop komt waterdicht. Hierdoor kun je deze betonstuc ook gebruiken in plekken zoals je badkamer en je keuken. Daarnaast kun je, zoals al eerder gezegd, beton cire in elke kleur krijgen. Je kunt hier makkelijk een kleurpigment aan toevoegen, waardoor je een unieke look kunt creëren die perfect past bij jouw interieur. Ook kun je het effect van de beton cire zelf bepalen. Hierdoor kun je een drukke of juist een wat rustigere muur creëren. Een ander voordeel aan een beton cire vloer is dat je deze kunt leggen in combinatie met vloerverwarming. De beton cire vloer prijs wordt dan natuurlijk wel een stukje hoger.

Geef een reactie