kleine-eethoek

Tips voor het inrichting van een appartement

Nieuws

Vooral in de grote steden zul je eerder intrek moeten nemen in een appartement. Veel mensen zien dat als nadeel omdat een appartement meestal klein is dan een woonhuis maar een appartement heeft ook echt wel zijn voordelen. Zo is het bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een eengezinswoning, het vaak centraal gelegen en als je het een beetje goed doet heb je ook nog eens een prachtig uitzicht. In dit blog daarom een aantal tips over het inrichten van jouw (kleine) appartement.

Speel met kleur

Wist je dat kleuren heel veel kunnen doen in een ruimte? Lichtere kleuren zorgen er bijvoorbeeld voor dat een ruimte veel groter oogt terwijl donkere kleuren een ruimte juist kleiner doen lijken. Omdat je appartement meestal al iets aan de kleine kant is wil je donkere kleuren natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. Gebruikt daarom wit, gebroken wit of beige als basis voor je muren en plafond. Met deze kleur oogt je ruimte veel groter en ruimer. Alleen deze kleur gebruiken maakt de boel natuurlijk misschien wel iets te steriel maar door middel van andere kleuren accessoires kan je daar juist weer leuk op inspelen. Kies bijvoorbeeld voor pastelkleuren zoals een babyblauwe bank of een legergroen kleed. Zo kan je toch wat donkere kleuren naar binnen brengen zonder dat de ruimte klein aanvoelt.

Speel met ruimtes en afscheidingen

Op een of andere manier zijn appartementen nooit logisch ingedeeld. Of een appartement is helemaal open en heeft helemaal geen afscheidingen of een appartement is opgesplitst in 2 of 3 kleine kamertjes wat er ook niet helemaal logisch uitziet. Het mooiste in een appartement zijn een of twee verschillende ruimtes. Deze kun je heel makkelijk zelf creëren door elementen zoals losse afscheidingen te krijgen. Dit kan zijn een bank maar ook een tv of speels een kleine eethoek. Door visueel verschillende ruimtes te maken creëer je al veel meer ruimte in je appartement. Ook verschillende vloeren die toch een soort van in elkaar overlopen kunnen ontzettend veel waarde hebben voor je appartement.

Speel met de hoogte

Doordat je niet veel ruimte hebt in een appartement denk je vaak als snel dat je niet zoveel spullen kwijt kunt. Dit is gelukkig helemaal niet het geval. Kies ervoor om in de hoogte te werken in plaats van in de breed. Kies bijvoorbeeld in je slaapkamer voor een hoogslaper zodat je onder je bed nog van alles kwijt kunt. Misschien kun je onder je bed wel je bureau kwijt of een kledingkast. Of kies in je woonkamer een hoge boekenkast in plaats van een brede boekenkast. Je kunt er vaak even veel spullen in kwijt zonder dat het meteen je hele woonkamer in beslag neemt.

Geef een reactie