deken

Deken: rol je lekker in deze winter

Nieuws

Ik ben nog van de tijd voor de dekbedden. Van de tijd dat je in de winter drie dekens op je bed had liggen die zwaar op je drukten in de nacht. En dat vond ik heerlijk. Om de een of andere reden zorgde juist het zware van de deken ervoor dat ik me veilig en beschermd voelde en vooral dat ik het lekker warm had. Mijn eerste dekbed was daarom niet echt een succes. Het ding was veel te licht. Daar is hij natuurlijk ook op gemaakt, maar ik had het idee dat ik niets meer om me heen had. Het heeft maanden geduurd voor ik afscheid kon nemen van mijn deken en gewend was aan het dekbed. Ik ben overigens niet de enige. In de zorg merk ik dat sommige oudere, verwarde mensen niet kunnen slapen als ze alleen maar een dun dekbedje over zich heen hebben. Ook zij verlangen naar iets zwaars om onder te liggen. Daar kan gelukkig ook weer aan voldaan worden. Want de deken keert terug!

Deken: koop hem lekker online

Ja, de deken keert weer terug. Ooit verbannen door het dekbed kun je hem nu weer lekker aanschaffen. Online vooral. En het leuke is dat de dekens in kwestie nu inzetbaar zijn op verschillende manieren. Een deken is nu ook een fashionstatement.  Een middel om je interieur meer sfeer te geven. Mijn dekens liggen niet meer op bed maar op de banken. Ze geven mijn huis gelijk een warme uitstraling. Precies die uitstraling die ik wil hebben nu de winter weer losbarst. De deken nodigt uit tot neerploffen op de bank met een kop thee. Je kunt je er heerlijk inrollen en genieten van een leuke, romantische film. Of van een goed boek. Online blijk je heel veel keuze te hebben in de leukste patronen. Je hebt het voor het uitzoeken.

Maak er iets moois van

Een paar dekens geven dus net iets extra’s mee. Dus kies ze zorgvuldig uit. Maak iets moois van je huis op makkelijke en eenvoudige wijze. Maar voor mij draait het uiteindelijk ook om de heerlijke warmte van zo’n deken. Die had ik gemist. Soms, in hele koude nachten, leg ik hem op mijn bed, bovenop het dekbed. Lekker warm en lekker zwaar. Net zoals vroeger. Ik ben blij dat de deken weer helemaal terug is. Je kunt er niet genoeg van in huis hebben. Dus koop die deken!

Geef een reactie