Kunstgras leggen op je balkon

Nieuws

Voor iedereen met een balkon is het vast wel eens door je hoofd geschoten. Het leggen van een kunstgrasmat is iets wat soms als ideaal kan worden ervaren. Als het tijd is om je saaie balkon te voorzien van een mooie groene look dan geef ik je vandaag alle tips die je nodig hebt. Een kunstgrastapijt op je balkon zorgt ervoor dat je het echte buitengevoel hebt ondanks dat je misschien op een hoge verdieping woont. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, maar kunstgras is mogelijk in elke stijl en kwaliteit beschikbaar.

 

Welk type kunstgras moet ik kiezen?

 

Op je balkon is het meest verstandige een kortpolig type kunstgras. Deze worden namelijk minder snel platgelopen dan langere soorten zonder instrooizand te gebruiken. Een Milton grasmat is bijvoorbeeld erg populair onder mensen die kunstgras leggen op het balkon. Voor een goede, kwalitatieve kunstgrasmat moet je toch wel enig onderzoek doen en daarbij geldt ook dat iedereen zijn eigen voorkeur heeft.

 

Kunstgras installeren op je balkon

 

Het is helemaal niet moeilijk om je kunstgras op je balkon te leggen. Je moet rekening houden met het feit dat de ondergrond gelijk is, maar dat is eigenlijk altijd wel het geval op een balkon. Een ander belangrijk punt is de waterafvoer. Lichte groeven in een ondergrond kun je opvangen door het aanbrengen van een onderdoek. Ook valdemping kun je leggen om oneffenheden te voorkomen en het kunstgras te voorzien van een zachtere ondergrond. Valdemping is daarnaast ook drainerend, waardoor het zorgt voor een goede afvoer van regenwater. Als je een bestelling plaatst, dan zal je meestal alles in 1x geleverd krijgen, zodat je alles hebt om het direct goed te doen. Kunstgras voor balkon is mooi, maar het is wel essentieel om met een sterk mes het juiste formaat uit te snijden. Gebruik lijm of dubbelzijdig tape om de mat vast te leggen op de grond. 

 

Laat je het liever door iemand anders doen? Kies dan voor kunstgras laten leggen door specialisten!

Geef een antwoord