Schuurmachine

Een schuurmachine kan je helpen

Nieuws

We hebben allemaal wel eens iets moeten schuren. En wat gebeurt er dan? Je houdt geen nagels over en je mist altijd kleine stukjes. Hierdoor pakt de verf niet goed en kun je weer opnieuw beginnen. Hartstikke leuk, maar niet heus. Want schuren is toch wel het minst favoriete onderdeel van het klussen. Je bent er lang mee bezig en uiteindelijk zie je er niets meer van. Oké, dat is ook de bedoeling, maar toch. Schuurpapier prikt en wordt glad, waardoor je iedere keer een ander stukje moet pakken. Daarbij krijg je ook nog eens kramp in je vingers van het vasthouden. Ik begin er niet meer aan. Doe mij maar een schuurmachine.

Maar een schuurmachine is te groot voor mijn klus

Als je deuren of muren gaat schuren heb je een andere schuurmachine nodig dan wanneer je met de kozijnen aan de gang gaat. Dat is logisch. Het is dus ook logisch dat er verschillende schuurmachines verkrijgbaar zijn, neem als bijvoorbeeld een makita schuurmachine of een festool schuurmachine. Zo kun je altijd precies die schuurmachine vinden die past bij jouw klus.
Even snel gewoon met de hand is er dan echt niet meer bij. Want met een schuurmachine gaat het én sneller én meer nauwkeurig. En dat is natuurlijk wat je wilt.
Schuurmachine

Waarom zou ik eigenlijk gaan schuren?

Wanneer je deuren of kozijnen toe zijn aan een vers laagje verf, is het wel verstandig om de oude verf even op te schuren. Je hoeft het houtwerk echt niet helemaal kaal te halen, maar een beetje opruwen zorgt ervoor dat de nieuwe verf beter pakt. Ook zorgt schuren ervoor dat de vettige laag die in de loop der jaren ontstaat, verdwijnt. Natuurlijk neem je na het schuren het geschuurde oppervlak goed af met een sopje en zorg je dat het stof- en vetvrij is voor je begint met schilderen. Zo krijg je het mooiste resultaat.

Deuren schilderen vind ik dus echt leuk

Ik heb het nog nooit van iemand anders gehoord, maar het schilderen van deuren is mijn favoriet. Ik laat ze gewoon in het kozijn zitten en zorg dat ze goed geschuurd en afgenomen zijn. Ook haal ik natuurlijk eerst het deurbeslag eraf. Dan ga ik aan de gang met een roller. Helemaal zen word ik daarvan. Je ziet zo’n deur namelijk opknappen bij iedere rol die je doet. Kozijnen knappen ook op. Maar bij deuren zie je het vaak nog beter. Tip is wel om aan iedere kant van de deur een deurklink te leggen. Zo kun je jezelf niet per ongeluk opsluiten.

Geef een reactie