spelende kinderen

Waar speelt jouw kind mee?

Nieuws

Mijn kinderen zijn nu 4 en 7, ik ben moeder van twee gezonde en geweldige meiden. Als moeder kom je voor vele uitdagingen te staan, vooral leuke uitdagingen. Denk aan kleding, partijtjes, verjaardagen, spelen met vriendinnetjes en speelgoed collecties aanschaffen. Vooral dat laatste vind ik een leuke uitdaging. Mijn meiden hebben namelijk nooit gespeeld met het speelgoed uit de Nederlandse speelgoedwinkel, daar vonden ze nooit wat aan!

Waar ik wel mijn speelgoed vandaan haal voor de meiden?

Heel simpel, niet in Nederland. Ik bestel namelijk al het speelgoed uit Duitsland, van het merk Schleich! Het merk schleich heeft namelijk veel leuker speelgoed en wat vooral leuk is, is de prijs van het speelgoed. Het is verbazingwekkend hoeveel het scheelt met de Nederlandse prijzen. Het scheelt vaak al een paar tientjes op één speelgoed artikel. Belachelijk eigenlijk, Nederland vraagt veel te veel voor speelgoed. Geen wonder dat de speelgoedwinkels in Nederland allemaal bijna failliet verklaard zijn. Veel mensen kijken op internet neem ik aan…

Complimenten voor de meiden

Als moeder wil je niet dat je kinderen buitenbeentjes worden of zich in ieder geval zo voelen. Mijn meiden zijn altijd trots geweest op hun speelgoed van Schleich! Ze vonden het allebei leuker om met iets op school aan te komen wat nog niemand kent. Juist daardoor kregen mijn dochters meer speelmaatjes op school en na schooltijd wilde ook veel meiden met hun mee om te spelen met het “nieuwe” speelgoed. Daarnaast vroegen vele ouders waar ik het speelgoed had gekocht en wat ik zou aanraden voor hun dochters. Zo ben ik bijvoorbeeld helemaal fan van de paarden versies, de paarden collectie kun je namelijk heel erg groot maken met uitbreidingen. Daarnaast heb je al 20 verschillende paarden. Qua kosten krijgen de meiden twee paarden per verjaardag. De andere feestdagen zoals sinterklaas en kerst gebruiken wij ook om speelgoed te kopen. Als we andere dingen kopen voor de meiden gebruiken zij het toch niet. Als we ballen kopen wordt er bijvoorbeeld ook niks mee gedaan. Echt de paarden van Schleich blijven in trek. Mijn dochter vindt het vooral leuk om de manen te borstelen en daadwerkelijk een manege na te spelen met de poppetjes die zij inmiddels ook hebben. Mijn oudere dochter vindt het dan juist leuk om haar jongere zusje hierbij te helpen met stemmetjes en bewegingen. Het is wel duidelijk dat wij voorlopig nog niet hard hoeven na te denken over verjaardagscadeautjes. Over een aantal jaar pas, heerlijk!

Geef een reactie