Trends in de modewereld

Nieuws

De modewereld is continu in verandering. De trends moeten constant door bedrijven in de gaten gehouden worden zodat hun collectie overeenkomst met deze trends. Trends zoals skinny jeans en het vaker aanbieden van grote maten mode, zijn al jaren aanwezig. Echter zijn er ook trends met een kortere termijn. Zoals de populaire kleuren en printjes voor deze zomer. In deze blog bespreek ik een aantal van deze trends.

De kleuren en printen van deze zomer

De print van deze zomer lijkt het regenwoudprintje te worden. Eigenlijk zijn alle fleurige vrolijke printjes met opvallende kleuren goed. Ook de bekende dierenprints, zoals de panterprint en de slangenprint blijven in de mode. Beige is de kleur die blijft hangen. Beige en zandkleurige items kan je dus weer uit je kast vissen. Daarnaast heeft de wielrenbroek tevergeefs zijn retour gemaakt. Ook de gebleekte denim zal weer vaker te spotten zijn deze zomer.

Skinny jeans

Skinny jeans zijn al jaren een gebruikelijk items in de mode-industrie. Terwijl de boyfriend pants de afgelopen jaren ook weer zijn intrede maakt en de flared pants dat het afgelopen jaar heeft gedaan, blijft de skinny toch een populaire broek. Persoonlijk denk ik dat de skinny jeans (met hoge waist) altijd aanwezig zal zijn in de mode. De ruim zittende broeken en flared jeans zullen waarschijnlijk weer verdwijnen en over tientallen jaren weer terugkeren.

Sneakers

Met sneakers is het de afgelopen jaren alleen maar gekker geworden. Kleurencombinaties waarvoor je vroeger naar de hel gestuurd moest worden, worden nu normaal gevonden. Niet is te gek als het gaat om kleurencombinaties. Iedereen wilt immers opvallen en dat kan niet beter dan door opvallende prints en kleurencombinaties. Ook zijn de vormen van sneakers de afgelopen jaren erf veranderd. Vroeger moest het allemaal gestroomlijnd, om de vorm van de voet zo gunstig mogelijk te presenteren. Tegenwoordig zijn schoenen veel breder bij de hiel, het is een lompere vorm schoen. Daarnaast was het vroeger mooi om kleine voeten te hebben. Ook dit maakt tegenwoordig niet meer uit. Schoenen die je voeten en groot en lomp uit laten zijn worden veel verkocht.

Accessoires

Ook bij de oorbellen, kettingen en armbanden kan het niet gek genoeg. Grote oorbellen die vragen om aandacht zijn uiterst populair. Liefst met grote glinsterende stenen of opvallende kleuren. Het lijkt een algemene trend te zijn in de mode-industrie; het gaat niet meer om de verfijnde elegantie, maar of je opvalt en gezien wordt door anderen.

Geef een reactie