Waarom er champagne in iedere cadeauwinkel hoort te liggen

Nieuws

 

In Nederland heb je honderden winkels waar mensen heen gaan om inspiratie op te doen voor leuke cadeaus. Of dit nou cadeaus zijn om gewoon iemand mee te verrassen, omdat iemand geslaagd is voor een opleiding of omdat iemand een cadeau te geven omdat hij of zij jarig is maakt niet uit. Cadeaus geven is gewoon leuk om te doen, maar helaas niet altijd even makkelijk. Ik ben zelf in mijn leven tientallen winkeltjes afgegaan en heb mij volop laten inspireren voor leuke cadeau ideeën. Zo ben ik door de jaren heen zelf een grote fan geworden van cadeaucheques. Je kent ze vast wel. Het zijn die pasjes die iemand cadeau kan doen. Op deze pasjes zet je vervolgens geld en voor dat bedrag kunnen degene die het pasje krijgen in diverse restaurants gaan eten. Naast die geweldige cadeaucheques is er nog een cadeau die het altijd goed doet en dat is een mooie fles champagne. In dit artikel vertel ik over champagne en waarom het zo leuk cadeau kan zijn.

Champagne is feestelijk

Het is niet voor niks dat de champagne emoji op WhatsApp vaak naar mensen gestuurd worden wanneer zij jarig zijn. Het is ook niet voor niks dat champagne in uitgaansgelegenheden wordt gebruikt in de bottleservice. Wanneer iemand namelijk een fles champagne open trekt doet dat je gewoon denken als of er iets te vieren valt. Vroegen werden champagne flessen gebruikt om een schip te dopen die net af was. Dit moest aan de ene kant het schip geluk geven bij het varen over de oceaan. Aan de andere kant werd er gevierd dat het schip na maanden lang werken af was. Zelfs vroeger werden afgeronden taken dus al gevierd met champagne. En dit heeft er al met al voor gezorgd dat iedereen een fles champagne associeerd met iets feestelijk. 

De ene fles champagne is de andere niet

Echte champagne komt natuurlijk uit de champagnestreek uit Frankrijk. Wel zijn er talloze namaak varianten van champagne. Officieel mogen we deze namaak varianten dan ook geen champagne noemen. Toch is er een voordeel aan deze namaak varianten. De flessen zijn nog steeds feestelijk alleen wel goedkoper. Zo kun je aan mensen die je echt goed kent en waar je close mee bent een mooie fles champagne geven. Hiermee laat je zien dat je net wat meer om ze geeft. Aan mensen die je minder goed kent kun je een namaak variant geven. Hiermee geef je aan dat je een leuke tijd met ze tegemoet wilt gaan, maar je bent niet €50,- kwijt voor een simpel cadeau. Aangezien champagne zo feestelijk is en in diverse prijzen verkrijgbaar is kun je in mijn ogen het beste aan iemand champagne cadeau doen. 

Geef een antwoord