Waarzeggen 101

Nieuws

De meesten van ons hebben weleens van helderzienden gehoord. Sommigen van ons doen een beroep op een helderziende of op de kunst van waarzeggen als we het moeilijk hebben, en anderen kijken naar de pseudowetenschappelijke aard van waarzeggen en astrologie en laten het daarbij. Maar, of je er nu in gelooft of niet, het blijft een interessante kunst. Laten we eens een kijkje nemen in de wereld van het toekomst voorspellen.

Er zijn verschillende manieren om iemands toekomst te voorspellen, maar hoe werken die nu eigenlijk? Ik neem je mee langs een paar van de meest bekende waarzegmanieren die er zijn. Let’s go!

Tekens lezen

De eerste methode is meteen ook een hele brede categorie, en werkt met de interpretatie van bepaalde beelden. Hierdoor is het moeilijk om er 1 lezing uit te halen, omdat iedereen dingen anders interpreteert. Ik heb het hier over het interpreteren van bepaalde Tekens die het leven ons geeft. Zo brengt een zwarte kat hier in het Westen ongeluk, maar in andere delen van de wereld weer niet. Als je een veer tegenkomt ergens op straat, betekent dat een zegening (engelen hebben gevederde vleugels, daar komt de redenering vandaan). Ook kan je Tekens vinden in de residu van je theebladeren of koffie, als je bonenkoffie hebt. Er blijft vaak een beetje achter, en dit kan allerlei betekenissen hebben.

Handlezen

Een andere hele bekende en ook leuke methode is handlezen. Hierbij is het niet alleen een kwestie van waarzeggen, maar ook een aantal trucs en technieken. Zo lees je altijd iemands dominante hand (de hand waarmee ze schrijven). De andere hand laat namelijk het verleden zien. Er zijn hele handleidingen (ha) over welke lijnen precies wat betekenen, maar het leuke is dat je mensen kunt blijven verassen met het lezen van hun hand, want je handpalm transformeert wel degelijk naarmate je ouder wordt.

Tarot lezen

Mijn favoriete waarzegmethode, en eentje die trucs combineert met het interpretatieve van Tekens, is Tarot. Voor zij die hier nog nooit van gehoord hebben, Tarotkaarten zijn een ontzettend oude vorm van waarzeggen. Het is een kaartspel, maar niet met een boer en een koning, maar met allerlei kaarten die betekenissen hebben over jouw leven en toekomst. Je moet er een aantal trekken op gevoel, en deze worden op een bepaalde manier neergelegd en ook op die volgorde gelezen. Het ligt aan de interpretatie van de kaarten wat eruit komt, maar ik ben zelf al meerdere malen tot fijne inzichten gekomen door het lezen van mijn Tarot. Ik raad vooral de hoefijzer-lezing aan.

Helderzienden en waarzeggen, of het nu ‘waar’ is of niet, is dus wel degelijk in staat om je inzicht te geven in je leven en wie je bent. En nog los daarvan, het is ontzettend leuk om iets te horen over je toekomst, of het nu klopt of niet. Toch?  

 

Geef een antwoord