Geen school en veel energie

Nieuws

Mijn kinderen bingen Netflix harder dan ik. Meestal zijn ze niet weg te krijgen van dat scherm. Elk loos momentje lijkt op te gaan aan het kijken van series. Als het geen Netflix is dan wel Youtube of een spelletje. Ik dacht dat het simpelweg een artefact van onze tijd is. Maar daar had ik ongelijk in.

Scholen dicht

Toen de scholen dicht gingen hadden ze plots de tijd om thuis te zijn. Zo kom je erachter dat alleen series niet langer genoeg zijn. Al dat binnen zitten maakt ze plots fan van buiten. Opeen willen ze op straat een balletje gaan trappen met vrienden. Ik zal eerlijk zijn, dat maakte me maar al te blij. Normaal kijken ze me een beetje raar aan als ik voorstel dat ze met vrienden een balletje gaan trappen. Enfin, deze sportwoede kent zijn grenzen, en als ze s’ avonds thuis zijn worden ze ongedurig. Nu ze eindelijk de tijd hebben om de series te bingen willen ze iets actievers. Al het goede met mate bemerk je dan.

Monopoly

Dat actievere invulling geven is best lastig. Met weinig hoop heb ik ze aan de bordspellen proberen te krijgen. Monopoly duurde echter langer dan ik me herinnerde. Leuk hoor, maar na een pot Monopoly ben je er wel heel erg klaar mee. Ik had maar zo een nieuw Exit-spel besteld, maar dat was niet hun ding. Ze hebben het braaf afgemaakt maar deze escape room in een doosje wekte meer frustratie dan plezier op. Er moest iets zijn wat een beetje leuk kon zijn.

Uitwijken

Na lang peinzen werd het me duidelijk dat naast balletje trappen het toch het scherm ging worden. Op de computer speelde ze niet echt omdat als de een zich verveelt deze aan de ander gaat hangen. Toen besefte ik me dat er iets was wat actieve consumptie was én ze samen konden doen: een Wii U.

Wii U

Aan de oude playstation hadden ze altijd veel plezier beleefd, dus ik dacht zo een spelcomputer zou wel eens kunnen werken. Bovendien hadden ze altijd veel plezier met andere kinderen als we ergens te gast waren en ze daar een Wii hadden, veel meer dan andere spelcomputers. De Wii U kopen online ging makkelijk. Ik had ook even gekeken naar de Switch, maar die was wel een beetje aan de prijs. Die Wii U had een mooi prijsje. Ze waren dolenthousiast en spelen nu met veel plezier.

Geef een antwoord