Welk voer past bij jouw pup?

Nieuws

Het is een gewoonte van mij om iedere hond als puppy aan te spreken. Het maakt me niet uit of het in feite een twee maanden oude labrador is of een 10-jarige Deense dog. Nu is mijn hondje officieel ook allang de puppy fase uit maar de zorg die ik besteed aan mijn hond is er zeker niet minder op geworden. Nu is mij altijd aangeraden om zo min mogelijk te wisselen tussen voer maar in de zoektocht naar het perfecte voer voor mijn trouwe viervoeter zijn we al wat merken voorbijgegaan. Inmiddels hebben we de perfecte combi gevonden. In deze blog vertel ik je wat mijn hond eet en kan je kijken of dit voor jouw hond werkt.

Droogvoer in de ochtend

Zoals de meeste mensen gebruikten wij sinds we Max kregen standaard droogvoer. Nu komt Max van de straat en zou je verwachten dat ‘ie alles eet wat los en vastzit, dat klopt behalve als het gaat om brokken. Iedere keer sloeg ik een nieuw soort droogvoer in in de hoop dat hij dit wel op at. Na meermaals bij de dierenarts te zijn geweest, werd de simpele conclusie getrokken dat Max simpelweg kieskeurig is. De zoektocht naar voer ging verder en nu eet hij al vier jaar zijn trouwe Hills hondenvoer brokken. Dit vindt hij de beste van allen en hij komt er ’s ochtends graag zijn mand voor uit.

Nat voer in de avond

Waar Max niet warm te krijgen was voor brokken is hij helemaal wild van nat voer. Max is deels jachthond en samen met het feit dat droogvoer op lange termijn slecht voor de nieren is, besloten we ook een deel van zijn voeding in vers vlees te veranderen. We bestellen blikken in verschillende smaken en hij eet dit met smaak. Meteen nadat we hiermee begonnen merkte ik dat Max ook zijn brokken sneller at. Nu, in combinatie met Hills hondenvoer, eet hij zoals het een jonge pup betaamt. Ondanks dat hij geen jonge pup meer is, maar dat deert niet.

 

Ik begrijp dat het voor de één zo geregeld is maar het is dus zeker niet ongebruikelijk om een hond te hebben die niet alles wilt eten. Overleg altijd met de dierenarts of je van voeding kan en moet wisselen. Als deze zegt dat het geen kwaad kan, kan je meerdere voedingssoorten uitproberen en voor je het weet, heb je voer gevonden dat perfect bij jouw hond past.

Geef een reactie