Chaos in beautyvlogger wereld

Nieuws

Beauty Community op YouTube

Aangezien mijn eigen webshop en blog zich vooral richt op vrouwelijke producten, zoals kleding, fashion, en interieur voor meisjes en jonge vrouwen, ben ik me zeer bewust van de YouTube ‘beauty vlogger’ community. Deze community bestaat veelal uit jonge vrouwen maar ook een aantal homoseksuele mannen die zich volledig focussen op het uittesten en reviewen van verschillende beautyproducten. In de afgelopen maanden was er nogal wat ophef in deze community toen een paar van de grootste beauty vloggers elkaar in de haren vlogen.

Alhoewel ik als kleine Nederlandse blogger er ver vandaan sta wilde ik toch mijn mening over het gehele fenomeen geven. Het drama gebeurde voornamelijk tussen James Charles, een Engelse beautyvlogger en Tatia Westbrook. Het drama had te maken met het feit dat James Charles een sponsorship had gedaan met een concurrerend product. Het is enigszins bizar dat dit zo’n groot probleem was in de ogen van Tatia Westbrook. Al deze beautyvloggers zijn extreem rijk. Persoonlijk ben ik zelf ook helemaal niet zo’n fan van deze vloggers en bloggers die uitsluitend focussen op make-up. Make up is natuurlijk een handig hulpmiddel om er wat beter uit te zien maar desondanks vind ik de extreme focus op oppervlakkige schoonheid een negatief aspect van onze samenleving.

Gezond Lichaam & Gezonde geest

Ik vind een gezond lichaam en een gezonde geest persoonlijk veel belangrijker. Daarom heb ik besloten om in mijn eigen winkeltje me meer op supplementen te richten zoals vitamines en CBD olie 5%. Desondanks is het nog belangrijker om te beseffen dat zelfs supplementen niet een vervanging zijn voor een gezond en gebalanceerd dieet. Ook is genoeg bewegen en veel buiten komen belangrijk. Zeker nu het zomer is, is het pakken van genoeg zon belangrijk voor een gezond lichaam. Zeker in de winter als we veel tijd binnen spenderen en weinig zon zien.

Ik hoop dat de chaos die werd veroorzaakt door het drama binnen de beauty community snel vermindert. Persoonlijk zal ik altijd proberen om buiten dergelijk drama te blijven. Ik denk dat dit belangrijk is om mijn eigen bedrijfje succesvol te laten verlopen een van de problemen waar je tegen aan loopt als je een eigen bedrijf leidt is dat er altijd meer werk gedaan moet worden dan dat er tijd is in de dag. Daarom wil ik mijn tijd optimaal besteden en niet aan dergelijk drama besteden. We moeten allemaal erg dankbaar zijn dat dit ons beroep is en daarom drama vermijden.

Geef een reactie