vouwkratten

Hoe ik mijn magazijntje overzichtelijk houd

Nieuws

De vorige keer heb ik geblogd over mijn eigen webshopje. Daar heb ik zoveel leuke reacties op gekregen, dat ik besloot nog een blog aan dit onderwerp te wijden. Dit keer ga ik dieper in op het bijhouden van een overzichtelijk magazijn. Zeker wanneer je webshop ineens hard groeit, kan het lastig zijn om het allemaal netjes te houden. Er komt ineens een tsunami aan orders binnen en om die te verwerken moet je wel een behoorlijke voorraad hebben. Dat betekent dat ineens veel spullen een plek moet geven. Maar hoe houd je dat allemaal overzichtelijk en netjes? Dat ga ik je vandaag haarfijn uitleggen!

Het begint met een systeem

Oké, deze tip ligt een beetje voor de hand. Toch wil ik het even behandelen, omdat een goed bedacht systeem echt een redder kan zijn voor dit soort situaties. Wanneer je magazijn ineens aanzienlijk groeit, dan moet je het overzicht bewaren. Anders weet je simpelweg niet meer wat je op voorraad hebt en kun je kansen mislopen. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom is het verstandig om direct als je start alles volgens een bepaald systeem te doen. Dit mag je helemaal zelf bedenken, maar je mag het natuurlijk ook afkijken bij een conculega. Wanneer je namelijk al een systeem hebt, dan is het makkelijker de uitbreiding te verwerken. Zonder systeem haal je jezelf een hoop (overbodige) stress op de hans!

Praktische hulpmiddelen gebruiken

Zo verwerk ik mijn voorraad netjes en overzichtelijk dankzij een systeem met vouwkratten dat ik zelf bedacht hebt. Ik heb een tijdje geleden geïnvesteerd in stevige, robuuste vouwkratten die voor de logistieke sector worden gebruikt. Deze kratten kunnen met andere woorden wel tegen een stootje. Elke vouwkrat heeft een eigen kleur gekregen en staat dus weer voor een ander product. Dit werkt prima voor mij. Natuurlijk kan ik me ook voorstellen dat je liever niet met kleuren aan de slag gaat. Desondanks wil ik je wel aanraden om net als ik te investeren in praktische hulpmiddelen zoals vouwkratten. Zelf heb ik de vouwkratten destijds besteld bij Logistiek Online. Daar vind je echt alles wat betreft logistieke hulpmiddelen. Ideaal dus als je jouw magazijn ook wat overzichtelijker wil inrichten!

Op tijd magazijn aanvullen

Het kost waarschijnlijk in het begin wel even tijd om een systeem op te stellen en daarmee te werken. Zeker wanneer je dat in eerste instantie niet hebt gedaan. Toch wil ik je aansporen om op deze manier aan de slag te gaan. Het gaat je namelijk op de lange termijn een hoop stress en moeite schelen. Dankzij een overzichtelijk magazijn weet je direct wanneer bepaalde producten minder op voorraad zijn en wanneer het magazijn weer aangevuld moet worden.

Geef een reactie