Een make-over voor je woonkamer

Nieuws

Ik ben altijd al een wispelturig persoon. Het ene moment heb ik zin om iets zouts te eten terwijl ik vijf minuten later alweer zin heb in iets zoets. Ook is mijn lievelingskleur elke maand weer een andere en kan ik slecht stil zitten. Niet per se een slechte eigenschap, maar dit betekent wel dat ik snel dingen zat ben. Een klein probleempje wat hierbij komt kijken, is dat ik mijn woonkamer ook eens in de paar maanden helemaal niet meer leuk vind. Gelukkig heb ik nu een simpele manier gevonden om mijn woonkamer een hele andere look te geven. Ben jij ook zo wispelturig als ik? Lees dan nu hoe ik dit doe!

Een goed begin is het halve werk

Om een makkelijk omtoverbaar huis te creëren, heb je allereerst een goede basis nodig. Als je een leuke en mooie basis hebt in je huis, dan hoef je deze in ieder geval niet om te gooien. Het is namelijk niet heel makkelijk om elke paar maanden je deuren, vloeren en behang/verf te veranderen. Kies dus voor een stevige ondergrond met underlayment platen en kies een mooie (en mag best iets duurdere) vloer. Kies daarnaast ook voor deuren, kleuren aan je muur en een keuken die goed in elkaar zit en tijdloos is. Mijn tip is daarom om niet voor te felle kleuren te kiezen, deze ben je veel sneller zat. Het is handiger om de kleuren vrij basic en klassiek te houden. Zo blijf je je basis (woonkamer) leuk vinden!

Spelen met kleur en decoratie

Met kleur en decoratie valt wel makkelijk te spelen. Je kunt decoratiestukken zoals vazen, kaarsen en kussentjes makkelijk vervangen. Ik heb gekozen om alles wat ik verwissel wel te bewaren, zodat ik deze eens in de paar jaar weer uit de kast kan halen. Dan hoef je niet steeds nieuwe dingen te kopen, dat scheelt weer! Ook kan je kleine stukjes muur wel verven, maar om elke paar maanden je hele woonkamer opnieuw te doen is misschien iets te gek. Hou het dus simpel en zorg dat je een huis creëert met veel losse ‘statement pieces’. Dit houdt in voorwerpen of dingen die opvallen en je huis echt apart maken. Als je deze dan verwisselt voor een nieuwe ‘statement piece’ geeft dit weer een heel anders en verfrissend uiterlijk aan je woonkamer.

Persoonlijk is leuk

Tot slot vind ik het leuk om ook een aantal persoonlijke items te hebben in mijn woonkamer. Hiermee bedoel ik vooral foto’s, maar ook bijvoorbeeld kaarten die ik krijg van vriendinnen, vrienden en familie. Deze kan je ook na een tijdje weer verwisselen omdat je weer nieuwe foto’s hebt gemaakt of nieuwe kaarten hebt gekregen. Ik vind het leuk om af en toe naar de Hema te gaan en mijn leukste foto’s te laten afdrukken. Zo heb ik langzamerhand een hele collectie aan afgedrukte foto’s, wat heel leuk is voor later, én ik heb steeds nieuwe foto’s om in mijn woonkamer te hangen. Ideaal!

Geef een reactie