ventilator kopen

Meteen verkoeling door je eigen ventilator

Nieuws

Eigenlijk zou ieder huishouden er eentje in huis moeten hebben: een ventilator. Sommige huizen zijn voorzien van airco of andere voorzieningen om het koel te houden, maar dat is lang niet in ieder huis zo. Toch hebben we in Nederland steeds meer extreem hete dagen waardoor koeling zeker gewenst is. Het heeft niet altijd zin om ramen, deuren en gordijnen te blijven sluiten, want na verloop van tijd zal de hitte alsnog je huis binnen kruipen. Om gewoon te kunnen functioneren op werk en thuis is het heel handig om een ventilator ter beschikking te hebben. Je steekt gewoon de stekker in het stopcontact en binnen no time heb je een heerlijk briesje op je gezicht gericht staan. Wil je graag een ventilator kopen? Lees dan vooral even verder.

Hoe werkt een ventilator? 

Een ventilator is eigenlijk een soort turbomachine die lucht in beweging brengt. Deze techniek zie je bijvoorbeeld ook terug in een stofzuiger of een afzuigkap: de lucht wordt in beweging gebracht zodat je verse lucht krijgt of de lucht wordt afgekoeld. Een ventilator vind je eigenlijk op veel meer plaatsen terug dan je misschien zou denken. Zo zit er een ventilator in de monitor van je computer en zit er een ventilator in de motor van je auto. Deze ventilatoren hebben dezelfde functie als de ventilator die voor de mens bedoeld is: de boel lekker laten afkoelen. 

Efficiënt gebruik maken van je ventilator

Een ventilator is niet hetzelfde als een airco. Een airco verkoelt echt daadwerkelijk de ruimte, terwijl een ventilator de bestaande lucht in de ruimte in beweging brengt zodat de bewegende lucht zorgt voor een lekker briesje. In principe blijft het in de ruimte wel net zo warm als dat het was. Wil je je ventilator niet alleen gebruiken voor gerichte verkoeling op je gezicht maar wil je ook iets doen aan de warme lucht in de ruimte waar je bent? Dan kun je ook de ventilator richten op je open raam wanneer het buiten eindelijk koeler is geworden dan binnen. Op deze manier blaast de warme lucht van binnen via de luchtcirculatie naar buiten en wordt de koele lucht van buiten weer naar binnen gezogen. Zo wordt de ruimte in zijn geheel ook lekker wat koeler.

Extra functies voor je ventilator

Bij een standaard ventilator mag je altijd verwachten dat je hem gewoon aan kunt zetten en dat hij dan meteen lucht blaast. Toch zijn er nog een aantal extra functies die je kunt toevoegen zodat je nog meer profijt hebt van je ventilator. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een roterende ventilator die heen en weer gaat tijdens het afkoelen. Dit kan heel fijn zijn wanneer je met meerdere mensen in een kleine ruimte zit zodat iedereen wat van de koeling mee kan krijgen. Je kunt ook kiezen voor een kantelbare versie, zodat je de ventilator precies op je gezicht kunt richten. Een aantal andere leuke functies zijn bijvoorbeeld een timer zodat hij op een gegeven moment vanzelf afsluit, een afstandsbediening zodat je de ventilator op afstand kunt bedienen, een paneel waardoor je verschillende sterktes van het draaien kunt kiezen en de optie om een geluidloze ventilator te kiezen. Weet je al beter wat voor jou van pas komt? Dan kun je nu snel je perfecte ventilator gaan aanschaffen.

Geef een reactie