Lastig zeg, feestdagen

Nieuws

Ik heb cadeautjes kopen nooit echt begrepen. Voor mij is het altijd een lastige periode van het jaar, december. Het vieren van de feestdagen vind ik perfect. Ik ben groot fan van het drinken van warme chocolademelk met je vrienden en familie bij een haardvuur ergens in een hutje in de bossen. Daarnaast is mijn oma ook jarig op 5 december, wat de Sinterklaasviering nog leuker maakt! Ik hou ervan om samen met mijn familie rustig de feestdagen door te brengen en lekker te eten. Er is een ding echter, waar ik geen groot fan van ben. Dat is het idee dat elke kerst en elke sinterklaas er cadeautjes gekocht moeten worden. Ik blijf erbij dat ik elk jaar iets verkeerd doe. Het ene jaar koop ik cadeautjes te goedkoop en het andere jaar weer te duur. Het is daarnaast ook nog eens heel lastig om te bepalen welke cadeautjes familieleden willen hebben. Ik spreek mijn familie niet elk weekend. Ze zijn niet met veel, maar ze wonen simpelweg over heel Nederland verspreid. Dit is lastig want ik weet dus nooit wat ze willen hebben als we de feestdagen vieren.

Zo ging het fout

Een keer kocht ik voor iedereen dure cadeautjes terwijl anderen er juist vanuit gingen dat we een goedkope kerst zouden doen. Als een Nederlander doet dat gewoon zeer. Ik gaf vijfhonderd euro uit aan cadeaus en ik ontving die kerst slechts een kringloopwinkel mok en een geurtje wat mensen samen hadden gekocht. Natuurlijk kocht ik het jaar daarop een veel goedkoper cadeau voor iedereen, waardoor ik te veel spullen terug kreeg. Daarbij moet ik zeggen dat ik van geluk mag spreken als de cadeaus die ik koop ook daadwerkelijk passen bij de ontvanger. Het lijkt nooit goed te zijn. Dus wat moet je dan?

Het alternatief

Misschien zit u ook in deze lastige situatie. Dus wat doen deze mensen, vraagt u zich af? In een woord: kaaspakket. Het is een simpel cadeau, niet te duur maar toont wel aan dat je om iemand geeft. Mijn familie bestaat uit echt kaaskoppen dus een rookkaas kopen of een hele kaas kopen past perfect bij ze! Het is daarnaast ook eten, dus het past bij iedereen! Mochten ze het niets vinden dan kunnen ze het wel aan iemand anders geven. En daarnaast is een houten borrelplank altijd wel in trek bij iemand binnen de familie. Mijn tip is dus ook om tijdens de feestdagen eetbare cadeaus te kopen.

Geef een reactie